Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

kolmapäev, oktoober 11, 2006

Haigus murdis meie Maria

Vaevalt kolm nädalat lasteaiastaaži ja kuri viirus sundis Maria mitmeks mitmeks päevaks voodisse. Mammu ei ole kunagi nii haige olnud. Emmel tuli kohati hirm peale: palavik vahepeal üle 40 ja välja oksendati kõik, kaasa arvatud puhas vesi. Kui Maria oligi suutnud endale juba natukene kaalu koguda, siis suur osa sellest kadus päevadega. Arstid eeldasid muidugi, et ka kõht peaks lahti olema, aga meie lapsel kõht endiselt täiesti kinni. Kummaline. Praktiliselt ainult voodis veetis Maria vähemalt kolm päeva: vahepeal ohkas ja liigutas vaikselt oma väikeseid käekesi. Jalgu vist ei jaksand liigutadagi. Emps oli kindel et iga haiguse jaoks peab ometi olemas olema ju ravim. Aga ei, laste jaoks vist ei ole ravimeid. Igal juhul ainuke ravim mida me kasutasime, oli Efferalgani küünlad palaviku alandamiseks. Ülejäänud instruktsioonid olid teelusikatäie kaupa vett pakkuda, kui oksendamine lakkab, siis hakata vaikselt soolasid lisama mineraalvee näol, üle kere viinaga määrida, mitte liiga palju riideid selga panna, vee sisse glükoosi lisada, rosinakeeduvett juua anda (muide väga hästi mõjus see), vaikselt püüda kuivikut anda. Aga nii me terveks saime ja tagantjärele on hea mõelda, et mingit keemiat lapsele sisse ei söötnud.
Ahjaa, oluline on veel vast märkida, et Maria jäi haigeks täpselt päev ennem emme esimest tööpäeva. Murphy töötab täiskäigul! Hoolduslehel oligi meil seekord issi ja vahepeal ka vanaema. Emme võttis ühe peaaegu vaba päeva Mariaga arstil käimiseks. Igaks juhuks tegi meie hästi tore lastearst kõik analüüsid ja muuhulgas ka mõõtsime ning kaalusime üle pika aja. Aasta ja kümne kuune Maria kaalub peaaegu täpselt 10 kg ja on 81 cm pikk! Jalanumber on umbes 21.
Väike aga tubli!
Täna oli esimene päev jälle lasteaias. Terve haiguse aja Maria muudkui rääkis oma lasteaiasõpradest ja õpetajast, aga korraks ehmatas täna ikka ära kui emme rühmaruumis käest lahti lasi ja uksest välja läks. Ikkagi päris pikalt puudunud.
Pildil Maria koos rühmakaaslase Joonasega
Täna said lapsevanemad ka esimese nö arve lasteaiast. Esimene kuu lasteaias läks perele maksma ei rohkem ega vähem kui 454 krooni. Puudumine vähendas muidugi natuke söögiraha. Muidu peaks hakkama kuluma veidi alla 600 krooni.