Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

teisipäev, september 19, 2006

Päev-päevalt tragimaks

Eile algas Maria teine nädal lasteaias. Algas päris kenasti hoolimata sellest, et kogu nädalavahetuse oli Maria hirmul olnud - äkki viiakse jälle lasteaeda. Lisaks korrutas Maria terve nädalavahetuse peaaegu vahetpidamata et "Maria ei nuta enam tädi juures" ja "Emme tuleb Mannule järgi". Emps lausa kartis uue nädala algust. Kuidas kõik läheb? Kas Maria läheb endast välja, kui aru saab, et lasteaeda hakatakse sättima? Tegelikult sujus kõik ilusti. Tõusime, panime riidesse, sõime ja tegime nalja. Ka autost lasteaeda läksime ilma nututa. Maria valis endale ise püksid, mis ta soovis lasteaias jalga panna ja ka rühmaruumi ukseni läksime käsikäes ilma nututa. Maria silmist oli näha, et ta pingutab, et tubli olla ja päris rõõmuga ta seda veel ei tee. Kui emme ära hakkas minema, siis tuli ka pisar silma, aga üsna pea kui uks kinni langes, lakkas nutt ning Mammu asus igapäevaste tegevuste juurde. Eile proovis Maria ka esimest korda lasteaias magama jääda. Esialgu muidugi tuli kõva protsest ja maria ronis korduvalt voodist välja. Õpetaja pani ta jälle voodisse tagasi, kuid ei jõudnud selgagi pöörata, kui Maria taas voodist läinud oli. Lõpuks ta siiski loobus katsetamast ning uinus. Siiski ei julgenud Mammu pikalt magada ning ärkas veidi üle tunnisest unest nutuga. See ajas muidugi ka teised lapsed üles. Maria aga nägi, et teda ei ole üksi jäetud, õpetaja istub endiselt sealsamas ning uinus uuesti ärgates juba heatujulise ja rõõmsana. Kui emme Mariale järele läks, toimetas Maria parasjagu nukuköögis. Oi seda rõõmu, kui emme järsku uksel seisis. Tol õhtul tundis emps rõõmu mõttest, et Maria hakkab päev-päevalt lasteaiaelu üha enam nautima ning varsti läheb sinna juba õhinaga. Ei tea, kas siis hakkame nutma rühmast ära tulles :-)
Selle nädala teine päev algas pisikese hommikuse protestiga, kuid autost lasteaeda ja trepist üles läks Maria juba reipalt ise. Garderoobis riideid vahetades läks meel jälle natuke kurvaks, aga eks see ole veel ikka harjumatu, et kõik päevad hommikust õhtuni koos emmega ei ole.
Igatahes oli eile ka esimene laspsevanemate koosolek ja räägiti, mida kõike lapsed õppima ja tegema hakkavad. Üha kindlamini sai kinnitust, et kodus emmega seda kõike küll ei tee ja lasteaed on üks lahe koht ikka küll!
Siiski on õhus veel mõte, kas mitte lühendada Maria lasteaianädalat neljale päevale. Vähemalt esimesel poolaastal. Selle otsustab emps siis kui tööle läheb. Asju annab ju organiseerida ja lapse heaolu on kõige tähtsam!

1 Comments:

  • At 11:07 AM, Blogger krista said…

    Ma olen küll kõik lasteaia jutud juba ammu ära lugenud, aga kuidagi ei ole aega kommida olnud :))))

    Meie käime ka lasteaias harjutamas! Ja täna on ta nüüd esimest korda õues üksinda mängimas. Aga esimene päev oli meil isegi koos minuga päris õnnetu. Teisel päeval, kui teised enam nii väga asju ära ei kiskunud oli juba parem.... ja täna oli juba päris lõbus (ma loodan, et praegu ka ;)

    Kirjuta siis ikka, kuidas teil läheb ja siis kui Ketlin ilusti üksi seal on, siis ma saan ka äkki omad rõõmud ja mured kirja panna...

    Igatahes jõudu Mammudele!!! :)

     

Postita kommentaar

<< Home