Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

kolmapäev, juuni 14, 2006

k=t

Meie Maria hakkab iga päevaga rohkem rääkima. Uued sõnad ja ütlemised tulevad eriti just hommikuti. Nii kui silma lahti teeb, hakkab seletama. Algul tuleb selline unesegane jutt, aga siis läheb järjest selgemaks ja vahel tulevad lausa kolmesõnalised laused. Selle jutu kuulamise ja sellest arusaamise teeb aga keeruliseks asjaolu, et meie lapse jutus puudub k-täht. Kõik k-tähed on suurepärase täpsusega asendatud t-tähtedega. Ja g-tähed siis vastavalt d-tähtedega. Maria jutus ei ole ka veel muidugi r-tähte ja h-tähte sõna algul ta ei häälda, aga need tähed ei ole ka millegagi asendatud vaid kõlavad lihtsalt kuidagi ebamääraselt.
Peale seda kui emps selle mõistatuse ühel päeval läbi hammustas, on Mariast suhteliselt lihtne aru saada. Mõned näited oleksid sellised: nuga - nuda, kaka - tata, kukk - tutt, kass - tass, kana - tana.
Möödunud nädalavahetusel külas olles küsis üks võõras tädi aga Marialt imestunult :"Aga kuidas sa siis ütled, et ole kuss??" No ei ütlegi, oleks Maria vastanud kui oleks tädist aru saanud!!

2 Comments:

  • At 2:41 PM, Anonymous Anonüümne said…

    No see oli küll üks rumal tädi, kes ise k asmele t ei oska panna.

     
  • At 11:39 PM, Blogger maris said…

    meie leevike ei oska l-tähte. ta jätab selle lihtsalt sõnast välja. lill on tal siis näiteks iii, aga kostub nagu lill. pall on siis muidugi pa ja kala kaa jne.

     

Postita kommentaar

<< Home