Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

kolmapäev, aprill 05, 2006

Popp ja noortepärane

Nüüd on Maria ka "popp" tüdruk. Ehk et täna tuvastati siis ka temal tänapäeva juba peaaegu et moehaigus - allergia. Maria on tugevalt allergiline kanamuna vastu. Kui arst teda vaatas, siis teatas ta tegelikult esmalt et toiduallergia võib kohe välistada, see on mähkmedermatiit (lööve on mähkmepiirkonnas). Meie täiendavate selgituste peale, et oleme kõik saadaolevad mähkmed järele proovinud ja viimasel ajal oleme kodus üldse mähkmeta, aga lööve läheb muudkui hullemaks, oli ta nõus tegema testid kõige standardsemate allergeenide kontrollimiseks. Ja oh üllatust - kolm rasvast plussi kanamuna kohta! Nüüd hakkame siis leiutama, mida kõike ilma kanamunata süüa teha. Kurb :-( Kanamuna oli üks neist vähestest asjadest, mida Maria tõesti sõi. Niiet head soovitajad, tere tulemast soovitama nüüd retsepte a' la pannkoogid ilma kanamunata või äkki ka omlett kanamunata :-)
Huvitav tõesti, kuidas vanasti allergiaid ei olnud. Ma olen küll võimalikult ökotoitu püüdnud pakkuda Mariale ja enamuse toite valmistan kodus ise, aga ikka allergia. No kust?? Või käib see tänapäeva ühiskonnaga kaasas?

5 Comments:

  • At 10:40 PM, Blogger maris said…

    Oh sa poiss, kanamuna, omlett ja pannkook, kas Maria on tõesti juba kõike neid söönud? Leevike pole isegi kuulnud, et sellised asjad olemas on. Aga temal avastati PIRNIALLERGIA. Tehti 13 torget ja ainukesena reageeris pirn. Ma ise kahtlustan siiski piima ja nisu rohkem.

     
  • At 9:01 AM, Blogger Sots said…

    Pere ja Kodu on välja andnud raamatu Allergia ja toit vt http://www.perekodu.ee/56194, mille lõpus on päris palju retsepte erinevate allergiatega inimestele.Välismaistelt autoritelt on eesti keeles ilmunud Kokaraamat allergiaga lastele vt http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?23683
    Aga eks see eraldi söögitegemine võtab ikka päris palju aega.

     
  • At 1:54 PM, Blogger maris said…

    Ka tavalistes poodides on terviseletid, kus ka munavabad tooted olemas. Lihtsam on siis juba tervel perel mõnda aega munavabalt toituda, kuna allergiku juuresolekul tavaliselt talle keelatud asju ei sööda. meie laps tahab küll just neid asju, mis meil taldrikus. Eks ta tüütu nüüd ole, aga loodetavasti kasvab Maria sellest välja.

     
  • At 4:46 PM, Blogger Maria said…

    no nii ütles ka arst, et kasvab välja. Ja õnneks on see kõigest üks toiduaine (või no loodetavasti on kurja juur ainult see, sest testiti ju 8 toiduaine suhtes, aga toiduaineid on ju meeletult). aga jah, Maria on umbes aastaseks saamisest alates saanud proovida peaaegu kõike seda mida meie sööme (välja arvatud muidugi šokolaadid, kommid ja vürtsikad toidud jms) sh ka omletti ja pannkooki, sest seda me nädalavehetuse hommikul ikka sööme. nagu sa ütlesid, ta tahab ju kõike seda, mis sinu taldrikus on. kogused, mis ta sööb, on muidugi meeletult väikesed.
    aga jah, piima kohta ütles meie lastearst kohe, et kui lapsel see allergia ka on, siis test seda suure tõenäosusega ei näita. eks näis kui muna nüüd ära jätsime ja arsti kirjutatud kreemi kasutame, kas läheb lööve minema.
    Ja aitähh kasulike viidete eest :-)

     
  • At 11:27 PM, Blogger maris said…

    jah, meile rääkis arst seda sama piimajuttu, et test ei näita.
    aga tead, meil polegi panni kodus ja seepärast ei söö me ka pannkooki ja omletti. või õigem oleks vist öelda vastupidi - kuna me ei söö praetud sööke, seepärast pole me ka koju panni ostnud.

     

Postita kommentaar

<< Home