Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

laupäev, aprill 01, 2006

Maria uued trikid

Kätte on jõudnud ajad, kui iga päev saab vähemalt ühe korraliku kõhutäie näerda. Koomik on muidugi Maria. Viimased trikid siis sellised.
Maria on avastanud et köögisahtlid käivad üsna jõukohaselt lahti ja kinni. Kõige alumises sahtlis seisab emmel soolapakk. Võttis Maria siis selle paki, tuli elutuppa ning keeras paki avause allapoole. Jäi siis huviga vaatama, kuidas sool pakist välja voolas - kuhi muudkui kasvas kuni ... emps sai jaole. Jama. Nüüd tuli kogu sool kenasti kokku pühkida ja kuna põrandal on tavaliselt ka muid Maria elutegevuse jääke (kuivikupuru, puruks kistud salvrätid, titade toitmise jäägid), siis läks see kõik kenasti prügikasti. Aga lõbus oli! Marial peamiselt muidugi.
Eile tegime Mariale nö. pepuvanni. Kuna tal on miski allergia tagajärel pepupiirkond kare ja sügeleb, siis teeme aeg-ajalt kummeli-lillavee vanni. See meeldib Mariale üliväga. Ta võib lõputult istuda vannitoas veekausis ja sulistada - väike hüljes nagu issi ütleb. Kui emps ta vannist välja võttis tehti muiudgi koledat kisa. Peagi rabeleski Maria end käterätist välja ja vudis vannituppa tagasi. Ja kohe sulpsti kaussi. Küpsise võttis ka kaasa. Järgmised minutid kulusid siis sellele, et see küpsis pudistati hoolega kõik endale vannivette. Küll oli mõnus küpsisevann :-)
Veel on siia kirja panemata üks varasem lõbus seik. Maria nimelt armastab väga kuivikuid närida. Ta saab need ise köögiriiulist kätte ja nii ta siis soovi korral läheb ja võtabki. Kord aga otsustas Maria parte sööta. Võttis oma vannipardid, ladus vannitoa ukselävele, tõi köögist saiatükke ja pudistas need kenasti partidele nina alla. Ise vaatas heldinult kuidas pardid mämm-mämm tegid. Pärast pühkisime "ülejäägid" üheskoos kokku :-)
Nii see eluke meil siinmail veereb!