Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

kolmapäev, jaanuar 18, 2006

Maria sõnavara

Peale aastaseks saamist on Maria sõnavara mühinal täienema hakanud. Kui seni olid käibel enamasti emme, aitähh, auh ja tataa (headaega), siis viimase paari kolme kuuga on lisandunud
tita, pall, pota (pott), pap (papu), näna (nina), op (sülle), nää (kiisu, näu), mana (vanaema), mämm, mõmm, ai-ai (tuli kaminas ja kõik muud soojad ja kuumad asjad), auto. Tegelt on neid sõnu veel, aga emmel ei tule praegu meelde.
Jutust arusaamine on veelgi enam arenenud. Näited:
Emme peseb köögis nõusid. Maria on samal ajal kakanud. Selleks, et lapse peput pesta, peab meie peres kraanikauss nõudest tühi olema, sest vannitoa kraani alla laps ei mahu. Emmel on veel paar taldrikut pesta ning et Mariat tegevuses hoida, räägib emme Mariale, mis edasi juhtuma hakkab. "Emme peseb veel need mõned nõud ära ja siis hakkame peput pesema. Sa võid niikaua minna ja tuua toast käterätiku" Ja lähebki Maria siis tuppa, võtab voodi äärelt käteräti, tuleb sellega kööki, ulatab emmele ning teatab "Aitähh, Op". See tähendas siis, et siin on sulle käterätik, nüüd palun tõsta mind kraanikaussi.
Teine näide. Emme räägib Mariale, et nüüd läheme poodi. Käime autoga ära, sest siis saame kiiremini. Hetke pärast lohistab Maria oma auto kohale ja vaatab emmele sellise pilguga otsa, et no läksime siis!!
:-))

1 Comments:

  • At 10:58 AM, Anonymous Anonüümne said…

    ära sa räägi, huuled lähevad ikka üsna asjalikult torusse juba. ja li8skas muudele armsalt naiselikele tegevustele oskab maria naerda nii peenelt nagu ühele väiksele preilile ikka kohane.

     

Postita kommentaar

<< Home