Maria maailm

Koht, kus kirjas kõik vahvad sündmused, mida tahaks teistega jagada ja hiljem meenutada

laupäev, detsember 24, 2005

Jõulupäev

Täna on jõululaupäev. Vastupidiselt ootustele sai meie päev üsna kiire olema.
Hommikul alustasime piparkookide küpsetamisega. Minagi sain käpad taignaseks ja ka kaunistamises lõin aktiivselt kaasa. Emmega küpsetasime, siis väike jõuluuni õues ja seejärel issiga küpsiseid kaunistama. Vahva oli.
Siis oli meil emmega lõpetamata vanaisale-vanaemale jõulukingiks mõeldud lapitekk. Seega leppisime vanaisaga kokku, et vanaema tuleb kuhugi kodunt välja meelitada, et meie siis saaksime tekki õmmelda. Plaan töötas täielikult. Vanaisa kutsus vanaema endaga poodi kaasa. Nii kui uks kinni klõpsatas, olid meil tekijupid voodi alt väljas ja töö läks lahti. Muidugi ei möödunud meie töö ilma väikese ehmatuseta. Ses mõttes, et poes käidi suht kiiresti ära ja kui nad tagasi jõudsid ei olnud meie tekk veel kaugeltki valmis. Kiiruga pakkisime siis pooliku teki ja mõtlesime välja vabanduse päkkapikkudelt pooliku teki pärast. Aga siis tuli vanaisa lagedale mõttega minna veel surnuaeda ning vanavanaisale kinki viima. Ja lisaaeg hakkas jooksma. Sellega saime ilusti hakkama ja jäi aega ülegi.
Nagu jõululaupäeval kombeks, käisime saunas. Ja seejärel tugev õhtusöök, millest mina nõustusin sööma vaid kõrvitsat. Kogu päevast oli lihtsalt nii palju muljeid, et isu enam polnudki. Ja siis tuli päkapikk kingisaaniga. Hiljem selgus, et see vahva kelk, millel kingitused peal, oli minu uus kelk. Veel tõi päkapikk mulle kampsuni ja pusa.
Nüüdseks olen nii väsinud, et pidžaama selga ja ruttu tuttu. Jõulud on toredad. eelmisel aastal ma selle peale veel ei tulnud ;-)

2 Comments:

  • At 12:41 PM, Blogger krista said…

    leidsingi veel ühe pisikese blogi :)
    Väike Ketlin on Mairast 8 päeva noorem, tal on sõbranna Grete Helena, kelle sünnipäev on ka 30 november ja ka üks sõber Tristan Sander (ei tea kas see on see sama, kes Maria sünnipäeval käis?)

    Loeme edasi, mis teie peres juhtub :)

     
  • At 5:06 PM, Blogger Maria said…

    Ma arvan küll, et see on just seesama Tristan Sander. Eestimaa ju tibatilluke ja palju neid Tristan Sandereid siin ikka olla saab ;)

     

Postita kommentaar

<< Home